limitless

tesadüfen konusuna bir yerde rastladığım, yönetmenliğini Neil Burger’in yaptığı filmin baş rolünde hangover filmiyle ünlenmeye başlayan Bradley Cooper oynuyor, tabi yardımcı oyuncu olarak da Robert De Niro yer alıyor. hemen söyleyeyim hangover bence rezil bir film ve bu ezik bir maceraymış gibi duran ( tabii en ön yargılı bakışın görebileceği haliyle) limitless bile ondan çok daha güzel ;)

filmin konusu bence ilginç, bitik bir yazar serseri serseri etrafta dolanırken hayatındaki her güzelliği bir bir kaybediyor. ilham alabileceği, yaşama tutunabileceği hiç bir şey yok, zihni de gittikçe bu karanlık içinde körelirken birden yolu nzt-48 isimli deneysel bir ilaçla kesişiyor.
bu ilaç insanların zekasını açıyor, konsantrasyonunu sonsuzla çarpıyor, potansiyelinin sınırlarına bir anda ulaşmanı sağlıyor… işte olaylar bundan sonra başlıyor…

bu senaryodan gayet hoş, iki sezonluk, efsane yaratıcı bir dizi olabilirdi ;) değişik bir “bilim-kurgu” bile denilenbilir.

politik göndermeleri de cabası, aslında öyle sanılabileceği kadar boş bir film değil. üstün körü izlersen bile güzel bir eğlencelik….

limitless bence 7/10 ;) arşivlerde ( torrent ) bulunması önerilir.

Yorum bırakın