yeni Ford Focus

ford yeni focus modelini geçtiğimiz cuma günü biz bloggerlara bence oldukca başarılı bir şekilde sundu. şile’den biraz ötede yeşillikler içindeki huzur verici atmosferiyle lavanda otelde gerçekleşen tanıtım, gayet sıcak ve “leziz”di ;)

sosyal medyaya verdiği önemi her adımında hissettiren ford, bizleri yeni focuslarıyla birlikte evlerimizden teker teker aldı ve lansmanın yapılacağı alana konforumuz yerinde bir şekilde ulaştırdı.

lavanda otele vardığımızda herşey eksizdi, görevlilerin yaklaşımındaki sıcaklık ve anlaşılırlığın yanı sıra, sürüş parkurumuzu tanıtan ve içi direktiflerle dolu olan kitapçık da arabaların içinde ve lansman alanında bizleri bekliyordu.
çay kahve ve atıştırmalıklar ile başlayan sohbet, gayet açıklayıcı bir sunuma doğru ilerledi.

yeni focus ile ford, bu segmentteki araçlara kendince “demokratikleştirme” adını verdiği bir felsefeyle yaklaşıyor ve lüks kategorisindeki araçların donanımını focus modelinde sunuyor. bu sunumu da “ bu teknolojileri biz icat etmedik ama bu segmentteki araçlarda ilk biz sunuyoruz “ diyerek sürdürüyor. özellikle 2012 yılında çıkacak modellerin teknolojisi göz dolduruyor, reklamlarında izlediiğimiz otomatik park etme sisteminin yanı sıra ( evet izledik kullandık ve gerçekten park ediyor ;)) sürücüyü şeridinde tutma, yorgunluğunu algılama ve gerekirse onu aracı durdurup, dinlenmeye mecbur bırakma sistemleri gibi bir çok ilginçliği de bizlere tanıttılar.

tabii ülkemiz şartlarında bazıları çalışamayacak ( standartsızlıklarımız yüzünden) ancak yine de ford amerika ya da avrupa’da focus nasıl satıalcaksa aynısı türkiye’de de satılacak diyor ve tek tip sisteme geçeceklerini söyleyerek, farklı ülkelere aynı modeldeki  farklı yaklaşımları eşitleyerek bir nevi ekonomi yapacaklarını da söylüyor.

sunumdan sonra otomobilleri test etme fırsatımız oldu, dizel ve benzinli motor seçenekleri içinde istediğimiz modeli kullanabiliyorduk. otomatik vitesli seçenek yoktu, ve biz 1.6 105 bg turbo dizel bir modeli kullandık. aracın dış tasarımı tıpkı ford fiesta gibiydi, sadece focus boyutlarında :) aero dinamikliğindeki iyileştirmeleri görmek için uzman olmaya gerek yok. gerçekkten iyi bir aerodinamiği olduğunu görür görmez anlıyorsunuz. dizel motor gürültüsüz ve sarsıntısız. sıkışık trafikte durup yeniden çalışma ile sağülanmaya çalışılan yakıt ekonomisi ve karbon emisyonu azaltma çabası başarılı. otomobil gerçekten bunu size hissettirmeden başarıyor.

iç tasarım ise sanki bir japonizm akımına kapılmış gibi, honda vari bir dash board var, yeni fiestadan alışkın olan ford kullanıcıları için süpriz olmayacak haliyle, ancak arka pencerenin ve kelebek camının darlığı, A B ve C stünlarının kalınlığı kör noktaları arttırıyor. ön camnda dikiz aynasından doğru ilereleyen maşallah gibi duran siyah kutu ise aracın otomatik frenleme sisteminin radarı pardon ladar ı :) çünkü lazerle çalışıyor. arabanın alnındaki 3 göz gibi duruyor :)

otomatik frenleme sisteminden bahsetmişken, evet o da gayet düzgün çalışıyor. 15km hızın altında sizi güvenli bir şekilde durduruyor. ani frenlemeyi sağlıyor. zaten çektiğim amatör videoda bunu izleyebilirsiniz ;)

araçta henüz tanıtılmamış yani reklamları daha dönmemiş sesli komut sistemi de var ve gerçekten başarılı ve de gerçekten çok eğlenceli. dash boardın tasarımını beğendim denemez ama sesli komut sistemi beğenimi kazandı.

ayrıca yeni focus’un renk seçenekleri de bir harika, özellikle colorado red ve şeker kırmızı süper ha bir de ay tozu grisi de ismi kadar hoş bir renk…

test sürüşlerinin ardından, samimi sohbet ve leziz yemeklerle süren etkinliğin sahibi ford’un bu güzel ve önemseyen yaklaşımı bana sanırım ford müşterilerine de böyle samimi ve güzel yaklaşıyorlardır izlenimini verdi. bu gayet hoş ve fotojenik olan yeni focus meraklılarına nice süprizler saklıyor…

diğer otomobil firmalarına örnek olmasını umduğum bu aktiviteden bol fotoğraflı bol verili, eğlenmiş bir şekilde geri döndüm. ford bizlere daha güvenli ve teknolojik bir gelecek vaad ediyor bunu sosyal medyayı kavrayış şeklinden bile anlamak mümkün bence ;) 


kendimce çektiğim videolardan hazılardığım bir kolaj işte burada:

yeni ford focus lansmanı

daha fazla fotoğraf isteyenlere; set 1 | set 2 | set 3 | set 4

Yorum bırakın